Actualitatea de joi, 17 noiembrie 2016

rra.jpg

11 fosti sau actuali membri ai Consiliului de Administratie ai Societatii Romane de Radiodifuziune au fost pusi sub urmarire penala
11 fosti sau actuali membri ai Consiliului de Administratie ai Societatii Romane de Radiodifuziune au fost pusi sub urmarire penala

11 fosti sau actuali membri ai Consiliului de Administratie ai Societatii Romane de Radiodifuziune, urmariti penal pentru abuz in serviciu si conflict de interese. Astazi procurorii au facut percheziții la sediul RRA. Prejudiciul estimat este de 400 de mii de lei, suma la care s-ar fi ajuns după ce persoane din conducerea radioului ar fi semnat în mod ilegal diferite contracte pentru achiziții.

sumarul emisiunii 40 de minute

Statul roman deconteaza medicamente de mii de euro care nu ajung niciodata la bolnavi ci pe piata neagra. Exista in Bucuresti garsoniere cu frigidere pline de medicamente, iar locatarii nu sunt pacienti, ci traficanti. O retea complexa, formata din bolnavi, doctori, farmacisti si producatori, arata o investigatie realizata de site-ul Rise Project. O industrie subterana care influenteaza direct crizele de citostatice sau de medicamente pentru HIV/SIDA.

Din nou, un buget al UE se naste cu dificultate, este vorba despre re-negocierea bugetului comunitar pentru anul viitor, cu o mica victorie pentru deputatii europeni care doreau ca mai multe fonduri sa fie alocate pentru locurile de munca destinate tinerilor si cresterii economice. Cu toate ca statele membre se împotriveau ideii, un compromis a fost gasit în aceasta noapte, el include si mai multi bani pentru integrarea migrantilor. 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 17 noiembrie 2016