Actualitatea de marti, 30 august 2016

amatrice.jpg

Premierul si ministrul Muncii au participat la funeraliile victimelor seismului in Amatrice
Premierul si ministrul Muncii au participat la funeraliile victimelor seismului in Amatrice

Dupa anuntul privind ajutoarele deblocate de Guvern pentru romanii afectati de cutremurul din Italia, premierul Dacian Cioloș și ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, au mers in zona sinistrata. Astazi au fost repatriate corpurile neinsufletite a 7 conationali care si-au pierdut viata in urma seismului de acum o saptamana.

sumarul emisiunii 40 de minute

Dupa rezervele exprimate de vicecancelarul german privind tratatul de liber schimb dintre Uniunea Europeana si Statele Unite, Franta anunta ca va cere oficial oprirea negocierilor. Anuntul Parisului nu e o surpriza si exista sanse ca peste un an acordul sa fie repus pe tapet, crede analistul economic Aurelian Dochia. Un interviu in 40 de minute.

Comisia Europeană cere Irlandei să recupereze de la Apple până la 13 miliarde de dolari din impozite neplătite, pentru perioada 2003-2014. Gigantul american anunta ca va contesta decizia  si argumenteaza că a creat 1,5 milioane de locuri de muncă în Uniunea Europeana .

Iar Libia a expediat către Europa ultimele sale arme chimice, asigurându-se că ele nu vor cădea în mâinile unor grăpări de extremişti activi în această ţară distrusă de instabilitate şi violenţă. Este vorba de 500 de tone de produse chimice toxice care vor fi distruse in Germania.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 30 august 2016