Haide! Francezul care ne ajută în luptă cu “merge şi aşa"

_mg_6356.jpg

Dan Pavel și Edouard Millot in sala de conferinte a radio RFI Romania
Dan Pavel și Edouard Millot

Am dialogat, astăzi, la Business ON AIR, cu un francez îndrăgostit de Bucureşti şi de dezvoltarea comercială a businessurilor în consultanţă. Contextul iniţial a fost oferit de colegii de Business Review şi proiectul Forumul de investiţii francez la Bucureşti - ediţia a 7-a, din 7 iulie, joia viitoare, la Novotel - Bucureşti.

Însă personalitatea lui Edouard Millot, cu o abordare proaspătă precum cel mai nou beaujolais şi profesionist-atent structurată, precum un fin armagnac, a dus conversaţia în direcţii multiple. Într-o română fără cusur pentru un om care o vorbeşte de puţini ani, şi o limbă complicată gramatical, cum e a noastră, însă stăpânind foarte bine limbajul, deopotrivă, simplu şi complicat, al businessului într-o economie emergentă, interlocutorul meu are o activitate intensă la confluenţa între finanţări şi proiecte de finanţat.

Deasemenea, profesor de analiză financiară pentru studenţii Universităţii din Bucureşti, pentru câţiva ani, Edouard este un spectator angajat, după formula lui Raymond Aron, al mediului de business autohton şi tocmai de aceea, pe lângă competenţele sale din banking şi consultanţa fiscală, a înfiinţat un ONG, denumite Haide! joc e cuvinte între ‘aidee' şi haide - ca opus al autohtonului 'merge şi aşa!’, o asociaţie cu profil de agricultură durabilă.

O discuţie de colecţie, la RFI România, despre cum vede Edouard Millot chestiuni din sfera pragmatismului de business, cum ar fi, cadrul oferit investitorilor, parteneriatul public privat, necesitate şi context, în termeni reali, dar şi despre driverele profilului de  antreprenor.

De la triatlon, la consultanţă, şi înapoi, radiografiind şi activând în puncte nodale ale societăţii active româneşti, Edouard ne-a onorat, cu perspectiva sa pasională, structurată şi de care avem atâta nevoie, în construcţia socială pe care o întreprindem, cu toţii, în România.

Invitat: Edouard Millot, Partener la FiNEXPERT
Mulţumirile mele Oanei Albu şi Patriciei Neamţu - Business Review.

 
Emisiunea Business ON AIR din 30 iunie 2016