Vocaţional, în gândirea de business franceză în România

_mg_4398.jpg

Adriana Record și Dan Pavel in studioul radio RFI Romania la Business ON AIR
Adriana Record și Dan Pavel

Atunci când vocaţia ta este aceea de a facilita şi asista businessul din perspectiva unei Camere de Comerţ, atunci unul dintre cele mai conturate exemple de bune practici, din tranziţia la economia de piaţă, la noi, o reprezintă CCIFER. Adriana Record face o trecere în revistă, a tabloului de bord al organizaţiei, creionând accentele şi energiile afacerilor franceze din România.

În panoplia de iniţiative se află şi prezentarea celui mai recent şi comprehensiv studiu despre piaţa forţei de muncă, vocaţională, date ce vor fi oferite publicului interesat, în cadrul unui eveniment dedicat, în 24 mai 2016, la Braşov. Astfel, centrul geografic al ţării, şi loc al multor investiţii, atât germane, cât şi franceze, devine epicentrul învăţământului vocaţional din România. Evenimentul este organizat alături de colegii de la Camera de Comerţ Germană, din România şi se va bucura de prezenţa, unor oficiali din sistemul de reglementare al învăţământului românesc, din administraţia centrală şi locală. Un adevărat clivaj la nivelul pregătirii meseriilor de mare necesitate - de înaltă pricepere, valoare adăugată şi management primar, reclamă agenţii economici, pe de altă parte mai avem doar 7 licee tehnice în toată România, iar Adriana Record relevă îngrijorarea operatorilor din business asupra lipsei de analiză în ceea ce priveşte o posibilă îmbunătăţire.

Despre proiecte foarte antrenante şi axate pe suportul real adresat businessurilor, pe care CCIFER îl confecţionează, periodic şi creativ - un exemplu în acest sens, ne este oferit în emisiune, referitor la o bursă a trocului între membrii Camerei, dar şi linii de dialog despre metafizica întoarcerii în România, ca româncă proactivă şi dornică de a schimba constructiv, astăzi, în emisiunea Business ON AIR.

Invitată: Adriana Record - directoare generală CCIFER

 
Emisiunea Business ON AIR din 19 mai 2016