Actualitatea de vineri, 18 martie 2016

acord_migranti.jpg

Acord intre UE si Turcia in criza migrantilor
Acord intre UE si Turcia in criza migrantilor

Acord intre Bruxelles si Ankara in criza migrantilor. Toti noii migranti care ajung pe insulele grecesti de pe coastele turcesti vor fi retrimisi in Turcia. Uniunea Europeana, confruntata cu cea mai grava criza migratorie dupa 1945, cerea de sase luni ajutorul Turciei pentru a stopa valul migratoriu din Marea Egee.

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Peste 20 de tone de produse lactate de la "Bradet", au fost retrase de pe piata din Romania. ANSVSA recomanda romanilor sa arunce produsele de la firma argeseana daca le au acasa. Pe de alta parte, Comisia Europeană emite o alerta privind brânza de oaie din România şi cere statelor membre verificări.

Intarirea Serviciului Tehnic al DNA e "pe drumul cel bun", departamentul care va prelua partea de interceptare din dosare, va deveni complet operational in sase luni. O spune sefa DNA, Laura Codruta Kovesi care atrage atentia ca Directia trebuie sa primeasca cele zece milioane de euro cerute, pentru ca aceasta structura sa fie eficienta.  

Doi ani de la anexarea Crimeei de catre Federatia Rusa. Actiunea in forta a Moscovei continua sa tensioneze relatia dintre Vladimir Putin si Occident. Președintele rus a mers astazi in fosta peninsula ucraineana, pentru a superviza construcția unui pod peste strâmtoarea Kerci, destinat să conecteze Crimeea de sudul Rusiei.

Iar in Brazilia criza politica ia amploare. Noi manifestatii sunt prevazute astazi in timp ce opozitia a lansat procedura de destituire a presedintei Dilma Rousseff.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 18 martie 2016