Actualitatea de marti, 1 martie 2016

branzeturi.jpg

Patronul Lactate Bradet anunta inchiderea fabricii
Patronul Lactate Bradet anunta inchiderea fabricii

Patronul firmei de prelucrare a laptelui Lactate Brădet din Argeş va închide producţia pana la solutionarea situatiei, dupa ce ministrul Agriculturii a anuntat ca bacteria E-Coli a fost descoperita in branza de vaci produsa in aceasta unitate. Intre timp, inca 11 copii cu probleme digestive au fost internati in ultimele 24 de ore in spitalele din Arges, numarul bebelusilor spitalizati ajungand la 62.

sumarul emisiunii 40 de minute

18 aprilie, este data la care Romania trebuie sa aplice si ea regulile europene in domeniul achizitiilor publice. Legea este deocamdata in dezbatere publica iar parlamentarii promit sa n-o intarzie. 

Uniunea Europeana propune acordarea de ajutor umanitar Greciei, unde au ramas blocati peste 20.000 de refugiati dupa intarirea controalelor la granitele din Balcani. Situaţia s-a agravat după ce Slovenia şi Croaţia, au decis la sfarsitul saptamanii trecute, la fel ca Serbia şi Macedonia, să limiteze la 600 numărul migrantilor care le tranzitează zilnic teritoriul.

Super Tuesday este considerata ziua decisiva pentru prezidentialele din Statele Unite. Astazi, republicanii si democratii din 12 state si Samoa Americana isi voteaza favoritul pentru finala alegerilor prezidentiale din 8 noiembrie. Sondajele arata ca republicanul Donald Trump si democrata Hillary Clinton au cele mai mari sanse.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 1 martie 2016