Actualitatea de luni, 22 februarie 2016

orban.jpg

 Ludovic Orban se lanseaza in cursa pentru Primaria Capitalei
Ludovic Orban se lanseaza in cursa pentru Primaria Capitalei

Ludovic Orban se lanseaza in cursa pentru Primaria Capitalei. El este propunerea PNL București pentru alegerile locale din iunie. Europarlamentarul Cristian Bușoi a fost retras de liberali. O decizie finală trebuie să fie validată de conducerea partidului.

sumarul emisiunii 40 de minute

 Premierul britanic David Cameron s-a lansat într-o cursă contra-cronometru pentru a-şi convinge compatrioţii că Europa a făcut toate concesiile posibile faţă de Londra şi că în noile condiţii Marea Britanie are mult mai mult de cîştigat dacă rămîne în clubul european decît dacă iese. Misiunea lu nu este însă uşoară, iar faptul că primarul Londrei Boris Johnson a preulat stindardul euroscepticilor îl fragilizează politic pe David Cameron.

Reinstalarea de controale la frontierele cu Europa, un scenariu din ce în ce mai probabil pe fondul crizei refugiaților, s-ar traduce printr-o creștere masivă de costuri și de prețuri, arată un studiu publicat in Germania. Factura in urmatorii 10 ani, pentru statele europene ar fi de aproape 1400 de miliarde de euro.

 Dosarul Revolutiei ar putea fi redeschis. Anuntul vine de la procurorul general interimar Bogdan Licu, după ce președintele Asociației 21 Decembrie, Teodor Mărieș, a făcut o nouă plângere împotriva rezoluției de clasare, data in octombrie anul trecut.

Si, la initiativa a trei organizatii neguvernamentale in cateva scoli a fost introdus un curs optional de educatie ecologica. Ce invata copiii aflati in aceasta seara.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 februarie 2016