Actualitatea de joi, 21 ianuarie 2016

proteste_chisinau.jpg

Mii de persoane protestează în faţa Parlamentului de la Chişinău
Mii de persoane protestează în faţa Parlamentului de la Chişinău

Mii de persoane protestează în faţa Parlamentului de la Chişinău, care este păzit de mii de poliţişti. Este a doua zi de manifestatii in capitala Republicii Moldova. Liderii grupurilor de protestatari s-au întâlnit cu preşedintele Parlamentului si cer anularea votului pentru învestirea Guvernului Pavel Filip şi convocarea alegerilor legislative anticipate.

sumarul emisiunii 40 de minute

 Franţa este deschisă aderării României la Spaţiul Schengen, mai intai cu frontierele aeriene. O declaratie a premierului Dacian Cioloş într-un interviu acordat publicaţiei L'Express. Seful Guvernului care se afla intr-o vizita oficiala la Paris spune că Bucureştiul îndeplineşte toate criteriile in acest sens.

Guvernul Marii Britanii îl convoacă pe ambasadorul Rusiei la Londra, în cazul morţii fostului spion rus Alexandr Litvinenko. O ancheta judiciara britanica a stabilit ca este probabil ca preşedintele rus, Vladimir Putin, să fi aprobat asasinatul, în urma unui conflict mai vechi.

Si…au fost dezbateri aprinse la CSM despre potentialii ofiteri acoperiti din Justiție. Deşi Consiliul Suprem de Apărare a Ţării susține că nu există agenti sau informatori ai serviciilor printre magistrati, reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii cer să vadă dovezile care au dus la această concluzie. 

Emisiunea 40 de minute din data de 21 ianuarie 2016