Actualitatea de luni, 21 decembrie 2015

pensii_speciale.jpg

Senatul a votat pensiile speciale pentru alesii locali
Senatul a votat pensiile speciale pentru alesii locali

Dupa parlamentari, si alesii locali ar putea primi pensii speciale. Senatul, camera decizionala, a votat astazi proiectul de lege care prevede acordarea unor indemnizatii speciale primarilor, viceprimarilor, dar si presedintilor si vicepresedintilor de Consilii judetene.

sumarul emisiunii 40 de minute

Ion Sturza a fost desemnat premier la Chisinau. Seful statului Nicolae Timofti a facut propunerea care trebuie sa treaca acum de votul parlamentului. Sturza a mai fost sef al executivului moldovean in 1999.

Nostalgicilor comunismului nu le pot dori decat sa mai stea o data la coadă la tacâmuri de pui. Este opinia istoricului Zoe Petre, pe care am intrebat-o ce s-a schimbat in Romania la 26 de ani de la Revolutie. Moment marcat si printr-o sedinta solemna in Parlament. Discutam pe larg, in aceasta seara.

 Conservatorii obţin o victorie în alegerile din Spania, dar pierd majoritatea în favoarea stângii. Premierul in exercitiu Mariano Rajoy a anunţat că va încerca să formeze un guvern şi că este necesară continuarea reformelor economice.

Iar preşedintele demisionar al FIFA, Sep Blatter, şi şeful UEFA, Michel Platini, au fost suspendaţi pentru opt ani din toate activităţile fotbalistice de Comisia de Etică a forului mondial.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 21 decembrie 2015