Mihai Călin: "Românii îşi doresc comedii"

La o primă vedere pe stradă, l-aţi putea recunoaşte pe Carol din filmul "Pepe şi Fifi" regizat de Dan Piţa. Sau pe Ieronim, Sami Schwartz, Petre din "SecondHand" sau tatăl Vivianei din "Blood and Chocolate", şi asta doar din filme. Devine şi mai complicat să contabilizezi numele personajelor jucate pe scena de teatru. De la Trilogia Antica în anii '90, până la rolul lui Vincent din spectacolul "Prenumele", cea mai recentă premieră în care a aparut actorul Mihai Călin la început de octombrie.

Versiunea pariziană a piesei "Prenumele" a fost nominalizată la mai multe Premii Molière, fiind ulterior adaptată şi pentru marile ecrane, obţinând astfel 5 nominalizări la premiile César în 2013. La Bucureşti, "Prenumele" este unul din puţinele spectacole de teatru jucate într-o sală de cinema, la Grand Cinema & More. Pe afişul acestui spectacol, alături de Mihai Călin îi mai regăsim pe actorii: Mirela Oprişor, Claudiu Bleonţ, Raluca Aprodu şi Leonid Doni.

Despre această poveste comica ce se petrece la Paris, Valentin Panduru a vorbit cu actorul Mihai Călin, invitatul ediţiei de weekend RFI360.