Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 14 septembrie 2015

iar_imigranti.jpg

Cotele obligatorii de imigranti ar putea fi eliminate
Cotele obligatorii de imigranti ar putea fi eliminate

Uniunea Europeana nu aduce azi un rᾰspuns crizei migranṭilor desi ministrii de justitie si interne sunt reuniti in consiliu pentru a discuta subiectul. Romania respinge in continuare cotele obligatorii de refugiati. Germania suspenda temporar acordul Schengen si reintroduce controale la grantia cu Austria.

sumarul emisiunii 40 de minute

In capitala Finlandei  a sosit in aceasta dimineata primul val de refugiati. Citeva sute sunt asteptati sa ajunga si miine. Multi vin din Suedia, unde timpul de procesare a cererii de refugiat poate ajunge la 2 ani, fata de citeva saptamini in Finlanda. Corespondentul RFI Denisa Udroiu ne va spune care e situatia la Helsinki.  

La inceputul unui nou an scolar, presedintele Klaus Iohannis anunta ca isi doreste sa relanseze educatia ca tema de dezbatere nationala. Cu una din cinci școli care nu are autorizație sanitară, seful statului  lanseaza  o ”provocare” Guvernului, de a avea un plan pe trei ani pentru modernizarea unităților de învățământ.

 In Franţa se inmultesc iniţiativele în perspectiva Conferinţei internaţionale din decembrie de la Paris pe tema combaterii incalzirii globale. Specialistii avertizeaza intre altele  cǎ toate culturile tradiţionale sunt ameninţate pe planetǎ. Despre gravitatea situatiei discutam in aceasta seara.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 14 septembrie