Actualitatea de joi, 16 iulie 2015

wolfgang-schauble-gest-mana.jpg

Ministrul german de finante nu renunta la ideea unui Grexit temporar
Ministrul german de finante nu renunta la ideea unui Grexit temporar

Dupa votul de ieri in urma caruia Parlamentul grec a spus DA masurilor de austeritate, de la Berlin ministrul german de finante susţine în continuare un Grexit temporar.  Intre timp, astazi parlamentele Olandei, Finlandei și Estoniei dezbat memorandumul semnat de Grecia cu Uniunea Europeană.  Cele trei state au fost printre cele care au susţinut cu vehemenţă planul scoaterea Atenei din uniunea monetara.

sumarul emisiunii 40 de minute

In Republica Moldova, in contextul discutiilor privind formarea unui nou executiv, apar informatii ca apropiaţi ai liderului PLDM Vlad Filat sunt anchetaţi în dosarul fraudelor de la Banca de Economii. Procurorii de la Chisinau au gasit in timpul perchezitiilor documente secrete din dosar chiar acasa la persoanele anchetate.

Iar suspecţii arestaţi în Franţa într-un dosar de terorism plănuiau să decapiteze un militar francez de rang înalt şi să publice pe Internet înregistrarea video cu execuţia. Forţele de securitate franceze au dejucat săptămâna aceasta un atentat care viza obiective militare din Franţa.

 
Emisiunea 40 de minute din 16 iulie 2015