Actualitatea de miercuri, 24 iunie 2015

ambasada_sua_paris.jpg

Ambasadorul american la Paris, convocat la Ministerul francez de Externe
Ambasadorul american la Paris, convocat la Ministerul francez de Externe

Indignarea este maxima la Paris dupa ce s-a aflat ca americanii i-au spionat pe ultimii trei presedinti francezi: Jacques Chirac, Nicolas Sarkozy şi François Hollande, alaturi de alti demnitari francezi. Ambasadoarea americana in capitala franceza a fost convocata la Ministerul de Externe de de la Paris.

sumarul emisiunii 40 de minute

Mihai Razvan Ungureanu este propunerea presedintelui Klaus Iohannis pentru sefia Serviciului de Informatii Externe.  PSD a anuntat deja ca nu va vota nominalizarea, pe care o considera ilegala. PNL vrea convocarea plenului comun luni, pentru a valida propunerea.

Legea alegerilor parlamentare a fost adoptata Camera Deputatilor. Acum va ajunge pe masa presedintelui pentru promulgare.  Cele mai importante prevederi se refera la revenirea votului pe liste, cu un prag electoral de 5%.

DNA reactioneaza dupa amendamentele aduse la legea privind statutul avocatilor. Unul dintre acestea prevede ca  procurorii nu au voie sa ridice inscrisuri, sa puna sub sechestru sau sa dispuna confiscarea comunicarilor scrise intre client si avocat, nici a calculatoarelor sau telefoanelor mobile apartinand aparatorilor.  Adoptarea modificarilor "ar avea drept consecinta nulitatea unor probe deja administrate in dosare, considera DNA. Toate explicatiile in aceasta seara.

 
Emisiunea 40 de minute din 24 iunie 2015