Actualitatea de marți, 18 noiembrie 2014

Noii liberali își doresc să preia puterea, ceea ce se va întâmpla în 2015 sau 2016. Nu vrem doar o cosmetizare a unui guvern PSD.  Sunt declarațiile lui Klaus Iohannis completate de cele ale lui Vasile Blaga care spune că PNL nu va primi trasesiști politici doar pentru a-și construi o majoritate.

sumarul emisiunii 40 de minute

Cu 293 de voturi pentru, un vot "împotrivă" şi o abţinere,  Camera Deputatilor respinge proiectul de lege privind amnistia si gratierea. Dupa solicitarea lansata ieri de Klaus Iohannis, PSD a anuntat  ca alaturi de celelalte partide din coalitie va vota impotriva proiectului de lege.

Ambasadorul României la Uniunea Europeană, Mihnea Motoc este propunerea premierului Victor Ponta pentru postul de ministru de externe, după demisia lui Teodor Meleșcanu. Un diplomat tânăr, dar cu experienţă care de 6 ani este reprezentantul nostru la Bruxelles. Asta dupa ce, timp de cinci ani, a fost reprezentant permanent al României la ONU.

“Nu am atât reproșuri, cât regrete!”. Este ceea ce declară într-un interviu pentru RFI  ambasadorul României la Paris. Bogdan Mazuru a făcut referire la incidentele apărute în urma votului în capitala Franței. Bogdan Mazuru explică în ce condiții a anunțat prefectura din Paris, care a trimis jandarmii să asigure ordinea publică. 

Eşec al negocierilor cu privire la bugetul Uniunii Europene pentru 2015. Guvernele statelor membre şi Parlamentul nu au reuşit să ajungă la un acord. Comisia trebuie să prezinte acum un nou proiect de buget. Despre efectele acestei situații discutăm în această seară.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase