Actualitatea de vineri, 7 noiembrie 2014

dezbatere_electorala.jpg

Eșec în negocierile pentru dezbaterile electorale

Eșec în negocierile pentru dezbaterile electorale. Staffurile de campanie ale celor doi candidați nu au reușit să se înțeleagă asupra dezbaterilor între Victor Ponta și Klaus Iohannis. Între timp, Curtea Constituţională a validat primul tur al alegerilor prezidenţiale, moment de la care poate începe campania prezidenţială pentru al doilea tur de scrutin.

sumarul emisiunii 40 de minute

România trebuie să modernizeze administraţia publică, să-și dezvolte infrastructura şi să reducă abandonul şcolar. Sunt nevoile stringente identificate de Comisia Europeană. Mesajul este adus la București de comisarul pentru politică regională Corina Crețu.

 Comisia Europeană ar putea sancţiona Luxemburg, acuzat de organizarea unui sistem de evaziune fiscală favorabil companiilor multinaţionale. Practica acordurilor fiscale anticipate, aplicată inclusiv de alte ţări, permite unei companii să solicite în avans informaţii despre modul în care situaţia sa va fi abordată de administraţia fiscală a unui stat, în scopul optimizării sistemului de impozitare.

Pe fondul unei scăderi puternice a popularității, președintele Hollande promite noi reforme importante, în special sǎ ușureze accesul tinerilor la un loc de muncǎ şi reduceri de impozite pentru familiile şi persoanele cu venituri modeste. Rata şomajului in Franţa a înregistrat un nivel record, cu aproape trei milioane și jumătate de persoane fără o slujbă.

Ar trebui sau nu introdusă ca disciplină obligatorie educația sexuală în școli? Peste 20 de organizații nonguvernamentale cred că da și le solicită asta miniștrilor Educației și Sănătății.   Apelul este lansat în contextul cazului de la Segarcea, cel al unui tânăr acuzat că și-ar fi infectat intenționat cu HIV partenerele.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase