Actualitatea de joi, 18 septembrie 2014

referendum_scotia.jpg

Referendum pentru independenta in Scotia

Scoţia decide astăzi prin referendum dacă va deveni independentă sau va rămâne în componenţa Marii Britanii. Aproape patru milioane trei sute de mii de alegători sunt așteptați la urne, dintre care 600.000 au votat deja prin corespondenţă. Imediat vor fi cu noi în direct Petru Clej de la Londra și jurnalista Iulia Badea Gueritee aflată în Scoția.

sumarul emisiunii 40 de minute

Întâmplător sau nu, chiar astăzi, UDMR prezintă la Cluj-Napoca proiectul de autonomie a Ținutului Secuiesc. în varianta care apărea în presă săptămâna trecută era prevăzută o formă radicală de autonomie care făcea practic din județele Mureș, Harghita și Covasna un stat în stat. Cum arată varianta finală a documentului ne va spune corespondentul RFI Bianca Pădurean.

Președintele ucrainean Petro Poroşenko este primit astăzi la Casa Albă. Vizita liderului de la Kiev are un puternic caracter simbolic dar puţine şanse să aducă noi angajamente ale americanilor față de fosta republică sovietică. Ucraina și-a manifestat deja intenția de a obţine un "statut special" de aliat non-membru NATO.  

Iar Casa Națională de Asigurări începe de mâine distribuirea cardurilor naţionale de sănătate.  Documentul electronic va putea fi folosit de asiguraţi încă de la prima vizită la medic. Cum intrați în posesia cardului vă spunem în această seară.

Emisiune realizată de Anca Năstase