Actualitatea de miercuri, 30 iulie 2014

inundatii.jpg

Cod roşu de inundaţii extins în șapte județe până vineri după-amiază

Cod roşu de inundaţii extins în șapte județe până vineri după-amiază, alte zece sunt avertizate cu cod portocaliu. Cel puțin o persoană și-a pierdut viața și alte trei sunt date dispărute în urma ploilor torențiale.

sumarul emisiunii 40 de minute

Numai astăzi în Fâșia Gaza și-au pierdut viața 67 de persoane. 16 dintre acestea au murit într-o tabără de refugiați care a fost bombardată. Până la ora 19, este în vigoare un armistițiu, de 4 ore, decretat de Israel.

Rusia reacționează după cel mai recent set de sancțiuni din partea Uniunii Europene și interzice importurile de fructe şi legume din Polonia. Moscova a utilizat deja această armă comercială în ultimele două luni împotriva Ucrainei şi Republicii Moldova, ca reacţie la semnarea de către cele două foste republici sovietice a unui tratat de liber schimb cu Europa.

Epidemia de Ebola se agravează şi riscă să afecteze alte ţări, avertizează Medecins sans frontiers. Primele îmbolnăviri au apărut la începutul anului, în Guineeea dar acum, apreciază directorul organizației, situația este scăpată de sub control.

Vorbim și despre un proiect unic în România, pentru reconstituirea istoriei orale a romilor. O echipă de cercetători de la Universitatea “Babeș-Bolyai” lucrează împreună cu Universitatea din Islanda la acest program care presupune realizarea unor interviuri cu membri ai comunității și amenajarea unui muzeu virtual al romilor, primul din țară de acest fel.

Emisiune realizată de Anca Năstase