Actualitatea de vineri, 4 iulie 2014

conflict_israeliano-palestinian.jpg

Armata israeliană continua să mobilizeze efective militare la frontiera cu Fâşia Gaza

Armata israeliană continua să mobilizeze efective militare la frontiera cu Fâşia Gaza, desi potrivit unor surse citate de BBC Israelul ar fi ajuns la un acord cu mișcarea islamistă Hamas. Totuși, ministrul israelian de Externe se opune discuţiilor cu organizaţia teroristă şi cere eliminarea liderilor acesteia.

sumarul emisiunii 40 de minute

Relația dintre București și Budapesta s-ar putea tensiona din nou după refuzul autorităților române de a deschide două noi birouri consulare la Oradea și Târgu Mureș. În prezent, Ungaria are un birou consular la sediul ambasadei din Bucureşti şi consulate generale la Cluj şi Miercurea Ciuc.

Avertisment pentru turiștii care vor să-și petreacă vacanța în Bulgaria. Ministerul român de externe atenționează că apa mării din stațiunile bulgărești ar fi infectată cu virusul hepatitei A. MAE citeaza informaţii publicate de specialişti bulgari. Dacă pe litoralul românesc există vreun pericol vă spunem în această seară.

Iar în Franţa, cea de-a 68-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Avignon începe cu … o grevă. Cele două spectacole inaugurale programate în această seară au fost anulate după ce majoritatea personalului, în semn de solidaritate cu intermitenții din lumea spectacolului, a decis să oprească lucrul.

 

Emisiune realizată de Anca Năstase