Actualitatea de marți, 24 iunie 2014

george_maior.jpg

George Maior, SRI: "Băsescu a avut dreptate când a spus că serviciile nu l-au informat de legătura frate-Bercea "

Traian Băsescu a avut dreptate când a spus că serviciile nu l-au informat de legătura dintre fratele domniei sale și Bercea Mondial. Totuși președintele a fost pus la curent cu activitățile clanului interlop încă din 2009. Precizările vin de la directorul Serviciului Român de Informații George Maior.  

sumarul emisiunii 40 de minute

După nici 4 luni de mandat, Dan Șova renunță la Ministerul Transporturilor. Locul său ar putea fi ocupat de Ioan Rus.  Şova va fi şeful de campanie al PSD pentru alegerile prezidenţiale.

 Adrian Năstase a primit un spor de pedeapsă de 6 luni. Fostul premier va sta în total în închisoare 4 ani și jumătate. Sentința Curții de Apel este definitivă.

Vladimir Putin face un pas înapoi în conflictul ucrainean și cere Parlamentului să anuleze autorizarea unei intervenţii militare în țara vecină, autorizație pe care o ceruse în luna martie.

Ssecretarul de stat american John Kerry se află în regiunea autonomă Kurdistan. O deplasare extrem de delicată menită să unească forţele politice în faţa ofensivei insurgenţilor sunniţi din Irak.  Ofensiva islamiștilor le-a permis kurzilor să preia controlul asupra unor sectoare pe care şi le dispută cu Bagdadul şi pe care vor să le integreze în regiunea autonomă.

Iar la Paris se dă startul unui concurs internațional de arhitectură axat pe proiecte inovatoare. Primăria a lansat ideea de construire a unor poduri locuibile peste Sena. 

 
Emisiune realizată de Anca Năstase