Consultaţiile online sunt ilegale

La începutul săpătămânii, a fost lansată prima platformă de comunicare in direct intre medic  si pacient sub numele SPITALONLINE.RO. La o zi de la lansare, Ministerul Sănătăţii şi o serie de specialişti in domeniu au anunţat că iniţiativa este ilegală şi au avertizat pacienţii că riscă foarte mult dacă apelează la consultaţii pe internet.

Spitalonline.ro era o inițiativa antreprenorială a unui grup de medici români, care susţin că ar avea suportul unor specialiști din Marea Britanie şi că s-ar fi investit aproximativ 30.000 de euro în acest proiect. Se anunţa o alternativă rapidă a consultațiilor medicale clasice prin care pacienții ar putea beneficia de servicii medicale, 24 de ore din 24, oferite în cadrul a 30 de specialități, susținute de 150 medici. Costurile erau online, iar valoarea se apropie de costurile în clinicile din sistemul medical privat.

La o zi de la lansare, Ministerul Sănătăţii şi o serie de specialişti in domeniu au anunţat că iniţiativa este ilegală şi au avertizat pacienţii că riscă foarte mult dacă apelează la consultaţii pe internet. Pagina de internet a devenit imediat inactivă, iar iniţiatorii nu au răspuns solicitărilor de a lămuri situaţia.

Despre acest subiect am stat de vorbă cu fostul ministru al sănătăţii, Mircea Cinteză.

Un al doilea subiect al emisiunii : Asociaţia Totul despre Mame l-a invitat la Bucuresti, pentru a doua oara, pe 22 noiembrie, pe autorul volumului Parenting neconditionat, Alfie Kohn. Înscrierile la eveniment se pot face deja pe site-ul asociaţiei. Despre initiativă, am stat de vorbă cu Despina Bădescu de la Totul despre Mame.

 
Ascultă emisiunea Sănătatea Fm - 18 iunie