Actualitatea de marți, 10 iunie 2014

Procesul în care Dan Voiculescu este judecat pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare ar putea fi instrumentat de un alt complet de judecători. Asta se întâmplă după ce unul din magistrații din dosar a cerut  pensionarea. Dosarul privatizării ICA se judecă de 6 ani. 

sumarul emisiunii 40 de minute

PNL și PDL și-au reluat negocierile și anunță că vor fuziona înainte de prezidențiale. Între timp premierul Ponta declară că pe lista scurtă de prezidențiabili a PSD se mai află doar el alături de primarul Sorin Oprescu. Totuși Mircea Geoană susține că va cere un vot intern în PSD pentru a i se permite să intre în bătălia pentru Palatul Cotroceni, dacă premierul nu va candida.

Blocaj în negocierile dintre Kiev şi Moscova asupra preţului de livrare a gazelor ruseşti. Ucraina are datorii la gaze faţă de Rusia de peste doua miliarde de dolari. Discuțiile între cele două părți se vor relua în această seară.

Greviştii de la metroul din Sao Paolo au reluat lucrul, dar ameninţă că vor intra din nou în grevă, joi, în ziua începerii Campionatului Mondial de Fotbal, în cazul în care colegii lor concediaţi nu vor fi reangajaţi. Costurile uriașe ale organizării competiției i-au nemulțumit profund pe brazilieni care în ultimele săptămâni au ieșit în stradă în toate marile orașe ale țării.

Iar ...fostului preşedinte francez Nicolas Sarkozy îi plac bârfele, dezvăluie fosta şefă a diplomaţiei americane Hillary Clinton în cartea sa de memorii publicata astazi. Publicarea memoriilor fostei prime doamne este însoţită de o intensă campanie mediatică şi un turneu de promovare în Statele Unite, percepute ca preludiul unei candidaturi la Casa Albă în 2016.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase