Actualitatea de miercuri, 2 aprilie 2014

valls_si_hollande.jpg

Noul guvern de la Paris are 16 ministri

Noul guvern francez a prins contur. E vorba de o echipa restrânsă, 16 posturi faţă de 37 în executivul precedent. Cea mai aşteptată şi comentată prezenţă, locul doi în ierarhia guvernamentală, Ségolène Royal, devine ministru al Energiei, Ecologiei şi Dezvoltării Durabile.

sumarul emisiunii 40 de minute

Noi reacţii ale Occidentului în criza ucraineană. NATO a suspendat cooperarea militară şi civilă cu Rusia în timp ce europenii şi-au suspendat zborurile spre Crimeea. Moscova acuză alianţa că se reîntoarce la limbajul din timpul Războiului Rece.

Schimbare majoră de politică economică in Germania. Guvernul a adoptat un proiect de lege care prevede introducerea salariului minim, de 8,5 euro pe oră. Măsura, care va intra în vigoare de anul viitor, vizează aproximativ 5 milioane de angajaţi remuneraţi în prezent sub acest prag.

Românii au de două ori mai multe credite decât economii, o arată un studiu realizat de compania GfK care a analizat piaţa bancară şi cea a asigurărilor din Europa Centrală şi de Est. În Cehia, Slovacia, Germania şi Austria, persoanele care deţin un cont de economii sunt multe mai numeroase faţă de cele care au un împrumut bancar.

Iar Statele Unite cer unor posturi de radio să combată propaganda rusă în Ucraina şi Republica Moldova. Ce ar putea face mass-media de la Chişinău vă spunem în această seară.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase