Actualitatea de marţi, 25 martie 2014

cale_ferata.jpg

O companie chineză va construi calea ferată de mare viteză Bucureşti-Constanţa

O companie chineză va construi de la zero calea ferată de mare viteză Bucureşti – Constanţa. Proiectul feroviar estimat la 11 miliarde de dolari implică şi participarea unor firme româneşti. Deocamdată chinezii vin în România ca să facă o serie de analize tehnice.

sumarul emisiunii 40 de minute

Insolvenţa şi o restructurare de proporţii, sunt variantele luate în calcul pentru rezolvarea situaţiei financiare de la Televiziunea publică. Instituţia are datorii de 800 de milioane de lei. Directorul interimar al TVR vrea reducerea influenţelor politice dar avansează ideea ca din Consiliul de Administraţie să facă parte reprezentanţi ai Patriarhiei.  

Încetarea contactelor cu Moscova în cadrul G8 va aduce prejudicii tuturor statelor membre, afirmă Kremlinul. Reacţia apare după ce liderii occidentali reuniţi la Haga au anulat summitul G8 prevăzut în iunie la Soci, sancţionând Rusia pentru ceea ce ei denunţă drept o anexare a Crimeei.

Vorbim în această seară şi despre efectele mai puţin obişnuite ale alegerilor locale din Franţa. Candidatul Frontului Naţional de la Avignon a ajuns în frunte după primul tur desfăşurat duminică. Dacă primăria va fi câştigată de extrema dreaptă, celebrul Festival de teatru ar putea să nu mai fie organizat în Cetatea Papilor.

Emisiune realizată de Anca Năstase