Actualitatea de marţi, 4 februarie 2014

credite_neperformante.jpg

AOAR: Sprijinul Guvernului pentru cei cu rate la bănci ar putea spori rambursările

Reprezentanţii FMI care îşi încheie miercuri misiunea în România apreciază că măsura prin care guvernul sprijină pe o perioadă de doi ani persoanele care au credite şi dificultăţi in a-şi plăti ratele, va creşte nivelul creditării şi consumul. De partea sa Asociaţia Oamenilor de Afaceri apreciază că sprijinul pentru cei cu credite bancare ridică problema echităţii, dar va încuraja rambursările.

sumarul emisiunii 40 de minute

Situaţia politică şi socială din Ucraina rămâne extrem de complicată. În timp ce   preşedintele Viktor Ianukovici dă de înţeles că ar fi gata să accepte alegeri anticipate legislative şi prezidenţiale, Statele Unite îşi intensifică discuţiile cu Uniunea Europeană pe tema acordării unui ajutor financiar Ucrainei. Ultimele evolutii de la Kiev în această seară…

În timp ce foarte multe state europene se confruntă cu rate record ale şomajului în rândul tinerilor, organizaţiile studenţeşti de pe continent cer o mână de ajutor din partea candidaţilor la alegerile europarlamentare. Despre ce este vorba vă spunem în 40 de minute.

În Franţa pe fondul creşterii numărului de spargeri comise anul trecut, se relansează dezbaterea în jurul delincvenţei originare din estul Europei. O caricaturǎ despre acest fenomen apǎrutǎ pe prima paginǎ a unei reviste şcolare gratuite riscǎ sǎ distorsioneze percepţia despre Europa de răsărit în ansamblul ei. Vă explicam totul în această seară.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase