Actualitatea de luni, 3 februarie 2014

raport_anticoruptie.jpg

CE a publicat primul raport anticorupţie în care sunt incluse toate statele membre

Corupţia politică şi mica corupţie rămân o problemă semnificativă în România, chiar dacă s-au înregistrate unele progrese. Este concluzia primului raport anticorupţie redactat de Bruxelles pentru toate statele membre. Discutăm pe larg în această seară.

sumarul emisiunii 40 de minute

Câteva zile până la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Soci. Securitatea întrecerilor sportive este pusă din nou sub semnul întrebării după incidentul  comis astăzi într-o şcoală din Moscova, când un elev înarmat a ucis un profesor şi un poliţist.

Uniunea Europeană pregăteşte împreună cu Statele Unite un important program de asistenţă financiară pentru Ucraina. Pe de altă parte Moscova îndeamnă opoziţia de la Kiev să renunţe "la ameninţări şi la ultimatumuri" şi să intensifice dialogul cu administraţia pentru depăşirea crizei.

Presa de la Chisinau scrie ca in cadrul referendumurilor de ieri din Gagauzia populatia s-a pronuntat pentru independenţa regiiunii si susţine aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusă. Chisinaul considera ca referendumurile  sunt "o sfidare a legii”.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase