Actualitatea de miercuri, 8 aprilie 2015

cc.jpg

CC: Senatul a blocat activitatea justitiei in cazul Dan Sova

Senatul a blocat activitatea Justiţiei atunci când a votat împotriva ridicării imunității senatorului Dan Şova. Este decizia Curții Constituționale care a judecat astăzi sesizarea făcută de Consiliul Superior al Magistraturii în acest caz. În urmă cu două săptămâni, Camera superioară a Parlamentului a respins solicitarea DNA de reţinere şi arestare a senatorului PSD, deşi majoritatea senatorilor prezenţi au votat „pentru”.

sumarul emisiunii 40 de minute

Premierul  grec  caută bani  la Moscova.  Alexis Tsipras se află astăzi și mâine într-o vizită în Rusia, spre nemulţumirea liderilor occidentali. Șeful guvernului de la Atena ar urma să semneze un acord de colaborare economică pe trei ani, între cele două țări.

Astăzi este Ziua Internațională a Romilor. Cea mai mare minoritate etnică din Europa continuă să se confrunte cu excluderea din societate, cu inegalitatea și  discriminarea. Se estimează că în Europa trăiesc aproximativ 12 milioane de cetățeni de etnie romă, dintre care aproximativ şase milioane în state membre al Uniunii europene.

Cu un șomaj record în rândul tinerilor în țări precum Grecia și Italia, în România statul se gândește să stimuleze firmele care angajează tineri până în 24 ani. Aceștia vor primi 200 euro şi 500 lei lunar pentru fiecare angajat, timp de un an. Care e reacția angajatorilor discutăm în această seară.

Este grevă japoneză în mai multe centre universitare din țară. Studenţii cer schimbări în Legea educaţiei, astfel încât să aibă din nou un cuvant important de spus în alegerile organizate pentru funcția de rector.

Emisiune realizată de Anca Năstase