Actualitatea de marți, 24 martie 2015

airbus.jpg

150 de pasageri morti dupa prabusirea avionului Airbus A-320 in Alpii francezi

Toți cei 150 de pasageri ai avionului Airbus A-320, prăbușit în sudul Franței și-au pierdut viața. Aparatul care aparţine companiei germane Germanwings, filiala low-cost a societăţii Lufthansa,  se deplasa pe ruta Barcelona-Dusseldorf. Cauzele catastrofei  sunt investigate.

sumarul emisiunii 40 de minute

Cu o zi înainte ca plenul Senatului să decidă asupra cererilor DNA de încuviințare a reținerii și arestării în cazul senatorilor Dan Șova și Darius Vâlcov, parlamentarii pregătesc schimbări la regulamentul Camerei astfel încât procedura de arestare preventivă să fie mult mai dificilă. O modificare pe care au vrut s-o opereze și în 2013, declarată neconstituțională. Discutăm pe larg în această seară.

În timp ce Uniunea Europeană se gândește să pună la punct un plan care să combată propaganda rusească, Kremlinul deja acționează în forță.  După ce grupul media rus Sputnik și-a lansat site de știri și post de radio în Polonia, Rusia forțează și înființarea unui partid favorabil  Moscovei în Polonia.

Parcul Moghioroș ar fi trebuit redeschis încă din vara anului trecut. O spune Iuliana Stoica, una din susținătoarele inițiativei Salvați Parcul Drumul Taberei. Zeci de bucureșteni au protestat sâmbătă nemulțumiți de faptul că Primăria sectorului 6 nu a redeschis spațiul verde, închis de aproape 2 ani pentru lucrări de modernizare.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase