Actualitatea de miercuri, 8 iunie 2022

ccr.png

Cea mai recentă decizie a Curții Constituționale a României a generat acuzații la adresa judecătorilor CCR
Sursa imaginii: 
ccc.ro

Explicam efectele unei decizii CCR care a stabilit că titlul de doctor poate fi retras doar dacă „nu a intrat în circuitul civil şi nu a produs efecte juridice”. Imediat, jurnalista Emilia Șercan, care a dezvăluit de-a lungul timpului că multe lucrări de doctorat ale politicienilor ar fi fost plagiate.

 

sumarul emisiunii 40 de minute

 Lupte intense continua în Severodonețk, în timp ce alte orașe din Donbas sunt tinta atacurilor aeriene ale rusilor. Intre timp, reuniti la Ankara, ministrii de externe rus si ucrainean au discutat despre problema reluării transporturilor de cereale din porturile ucrainenede la Marea Neagra. Autorităţile ucrainene refuză să demineze Portul Odesa, de teamă că armata rusă ar putea profita de situaţie pentru a lansa un atac.

Numărul celor înscriși la Bacalaureat este cel mai mic din istoria postdecembristă, a recunoscut chiar ministrul educatiei. Peste 40 de mii de elevi de clasa a XII-a din generația curentă nu s-au înscris la sesiunea iunie-iulie. Incercam sa ne lamurim care sunt cauzele in aceasta seara

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 8 iunie 2022