Michi (Șuie Paparude): "Încerc să folosesc niște teme muzicale care să transmită emoție."

michi.jpg

Mihai "Michi" Câmpineanu
Michi este unul din muzicienii români care a contribuit enorm la susținerea scenei de muzică electronică românească, în 2022, Șuie Paparude, proiectul din care este parte, sărbătorește 30 de ani de existență.
Sursa imaginii: 
Mihai Câmpineanu "Michi" - Pagina Facebook.

Compozitor și producător de muzică electronică, Mihai "Michi" Câmpineanu este printre primii utilizatori de Ableton din România. Michi este unul din muzicienii români care a contribuit enorm la susținerea scenei de muzică electronică românească, în 2022, Șuie Paparude, proiectul din care este parte, sărbătorește 30 de ani de existență, și tot anul acesta se împlinesc 20 de ani de la debutul discografic solo, prin apariția în 2002 a albumului "Dub Free Romania".

"Dub Free Romania nu a fost un disc dedicat vânzării în masă, ci a fost mai mult un disc pentru colecționari." Nu te-ai gândit la o continuare? "M-am gândit de foarte multe ori, însă eu, în general, acționez daca simt să fac un lucru, sau nu, mai ales în ceea ce privește muzica, așa că am simțit mai mult să fac muzică pentru Șuie Papaparude, dar chiar și pe albumele Șuie am introdus, din când în când, niște piese care au și o altă factură, mai chill, mai ambient. Mie îmi place foarte mult muzica asta care are melodie, evident că îmi place și muzica puțin mai abstractă, dar încerc să folosesc niște teme muzicale care să transmită emoție."

În perioada 20 - 22 Mai, Șuie Paparude va fi pe scena festivalului Miez, cu un line-up 100% românesc, alături de Paraziții, Vama, Niște Băieți, Dămian Drăghici, Taraf de Caliu, White Mahala, și mulți alții. Pe lângă scena muzicienilor, festivalul reprezintă un loc de întălnire pentru talentul românesc dedicat tuturor artelor, că vorbim de instalații de artă, workshop-uri de creație, expoziții de pictură, sculptură, teatru. În luna August, trupa Șuie Paparude sărbătorește 30 de ani de existență cântând pe scena festivalului Summer Well.

Ascultă interviul acordat de Michi și muzica de pe albumul sau "Dub Free Romania" (2002), ultilizand link-ul de mai jos.

 
Valentin Panduru in dialog cu Mihai "Michi" Câmpineanu