Actualitatea de vineri, 13 mai 2022

harkov-razboi-ucraina-ap22086476837371.jpg

Un bărbat ține fragmente dintr-o rachetă lansată de forțele ruse în timpul nopții, iar în spatele lui e un crater produs în urma unei explozii în centrul orașului Harkov, Ucraina, duminică, 27 martie 2022.
Sursa imaginii: 
AP Photo/Efrem Lukatsky

Trupele rusești nu reușesc să facă progrese în estul Ucrainei. Intre timp, la Kiev a început  primul proces pentru crime de război de când Moscova declansat invazia. Este vorba de un soldat rus de 21 de ani.  In context, ministrul francez de externe, Jean Yves le Drian anunta ca statele membre ale grupului  G7 vor sustine Ucraina pana la victorie.  

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Perioada de autorecenzare a fost prelungită până pe 27 mai, a anuntat astazi INS. Decizia a fost luată după ce în ultima săptămână s-a constatat o creștere a numărului de formulare completate. În plus, site-ul a întâmpinat și probleme tehnice pe fondul numărului mare de accesări. In aceasta seara, presedintele INS, Tudorel Andrei cu toate explicatiile.

Se pregatesc sancțiuni financiare pentru că cei care nu se prezentă la medic pentru consultații preventive. Scenariul este avansat de preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan. Ea subliniază că prevenția trebuie să câștige teren în România în detrimentul tratării bolilor.

Iar Coreea de Nord  anunţă primul deces din cauza Covid-19 şi zeci de mii de oameni cu febra, «izolaţi ". Sistemul de sănătate al ţării riscă să fie pus repede sub presiune, niciunul din cei 25 de milioane de nord-coreenii nefiind vaccinat anti-Covid.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 13 mai 2022