Actualitatea de vineri, 11 martie 2022

kamala_iohannis_decla_00_inquam_photos_octav_ganea.jpg

Vicepreședintele SUA și președintele Klaus Iohannis
Sursa imaginii: 
Inquam Photos / Octav Ganea

Vicepreședintele american Kamala Harris a fost astazi intr-o vizita fulger la București, dupa deplasarea in Polonia, vizite menite să transmită un semnal suplimentar de susținere a statelor de pe flancul estic al NATO în fața agresiunii Rusiei.  Romania a demonstrat un curaj si o generozitate extraordinare, a transmis vicepresedintele american. Nu avem date ca Romania ar fi vizata de o agresiune a Rusiei, asigura in context presedintele Iohannis.

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Guvernul respinge orice formă de cenzură, orice formă de îngrădire a liberei exprimări şi susţine orice fel de iniţiativă care contribuie şi respectă nevoia de informare a publicului. Este reactia purtătorului de cuvânt al Executivului, în contextul unor iniţiative anunţate de reprezentanţi ai societăţii civile având ca scop combaterea dezinformării în spaţiul public.

Sunt din nou informatii ca rusii se pregatesc de asaltul Kievului. In cel mai recent mesaj al sau presedintele Zelenski spunea ca Ucraina a ajuns la un punct de cotitură strategic în războiul său cu Rusia. De la summitul de urgenta convocata de presedintele emanuel Macron la Versailles, cei 27 transmit ca sprijina aderarea Ucrauinei la UE dar nu in procedura accelerata.  

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 11 martie 2022