Actualitatea de miercuri, 26 ianuarie 2022

Actuala criza provocata de Rusia vizeaza securitatea intregului spatiu euroatlantic. Romanii nu au de ce sa se teama dar trebuie sa fim pregatiti si pentru scenariul in care Moscova va refuza dialogul. Sunt declaratiile presedintelui Klaus Iohannis dupa sedinta CSAT dedicata tensiunilor de la frontiera ruso-ucraineana. Seful statului mai anunta ca suntem gata sa gazduim o prezență aliata crescuta pe teritoriul nostru.

 

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

In ziua in care a inceput vaccinarea copiilor din categoria de varsta 5-11 ani, s-a inregistrat un record  absolut de infectari cu SARS COV 2. Am anticipat o astfel de evolutie, generata de tulpina Omicron, scolile raman deschise, transmite ministrul Sanatatii. Pe de alta parte, contaminarea masiva pune presiune pe spitale, angajatii se imbolnavesc sau sunt contacti ai unor persoane infectate, asa ca intra in autoizolare.

Confruntat cu mai multe scandaluri, Boris Johnson pare într-o poziție precară în fruntea guvernului britanic. Discutam despre posibilele scenarii pentru liderul conservator, aflat la putere din iulie 2019.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 26 ianuarie 2022