Actualitatea de joi, 20 ianuarie 2022

ap17262616882905.jpg

Președintele Franței, Emmanuel Macron
Sursa imaginii: 
AP/Mary Altaffer

In contextul tensiunilor sporite de la granita cu Ucraina, Franța a anunțat că este gata să trimită trupe în România. De parttea sa, Kremlinul a reactionat calificând drept „destabilizatoare” declarațiile președintelui american care a promis un dezastru pentru Rusia, dacă aceasta va ataca Ucraina. In context, SUA aprobă solicitările țărilor baltice de a muta armament american în Ucraina.

sumarul emisiunii 40 de minute

Cu mii de persoane infectate si care devin indisponibile odata ce intra in carantina, valul 5 al pandemiei muta presiunea din spitale si in diverse domenii de activitate. Asta arata statisticile la Iasi. Un exemplu- scolile! Din luna septembrie peste 500 de profesori au lipsit de la catedra. Corespondentul RFI, Violeta Cincu s-a ocupat de subiect.

DIICOT recidivează în hărțuirea jurnaliștilor, semnalează 10 organizații neguvernamentale. ONG-urile își exprimă indignarea față de acțiunile procurorilor DIICOT Brăila care au percheziționat domiciliul jurnalistului Alin Cristea, inclusiv domiciliul părinților săi, și redacția ziarului debraila.ro confiscând toate echipamentele astfel încât activitatea ziarului este complet blocată. Jurnalistul este acuzat de pornografie infantilă după ce a publicat, ca parte a unui articol de presă, un clip video în care un bărbat umilește și lovește un tânăr.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 20 ianuarie 2022