Evelina Necula – Kinderpedia, o poveste de succes cu părinţi, copii şi şcoli

foto_evelina_necula.jpg

Noi venim din viitor
Noi venim din viitor, cu Evelina Necula (ilustrație)
Sursa imaginii: 
Mirel Bran

Viitorul este copilul în care replici fiinţa ta. Vrei ca el să ducă mai departe ceva ce şi tu ai primit de la părinţii tăi, un ceva pe care şi ei l-au primit de la părinţii lor. În fiinţa ta prezentă se întâlnesc experienţa părinţilor tăi şi promisiunea unui nou început pe care o sădeşti în copiii tăi. Toate aceste procese se rezumă într-un cuvânt care s-a banalizat : educaţie.

Când zici « educaţie » în România te gândeşti instinctiv la « criza sistemului de învăţământ », « reforme eşuate », « şcoli falimentare », « profesori prost plătiţi », « copii fără nici o şansă », bla, bla, bla… Sunt toate clişeele care vă otrăvesc serile petrecute lipiţi de televizoare din care zbiară tot felul de dubioşi.

România nu e acolo. România e acolo unde noile tehnologii ţes viitorul. Iar educaţia viitorului nu poate exista în afara tehnologiei. Mai ales acum, când covidul ne dă cu capul de toţi pereţii şi ne-a împins vieţile în spaţiul digital.

 

 

Şcoala nu mai poate exista în afara acestui spaţiu în care s-au mutat aproape toate procesele de învăţare. Se fac Zoom-uri integrate direct cu orarul claselor, avem în digital cataloage de note şi calificative şi tot acolo elevii pot să îşi încarce direct temele pe mobil. Acestea sunt corectate tot în spaţiul virtual iar părinţii pot avea rapoarte şi actualizări zilnice, galerii multimedia şi calendare de evenimente.
Le puteţi avea pe toate acestea în buzunar pentru că acum se găsesc într-o aplicaţie pe telefonul mobil : Kinderpedia. Proiectul a atras peste două mii de şcoli şi grădiniţe din 14 ţări. Pe scurt, peste 200 000 de utilizatori de pe trei continente. Este un proiect de succes care merge foarte bine şi în România.

Am invitat-o astăzi la emisiunea « Noi venim din viitor » pe Evelina Necula, co-fondatoare a acestui proiect. Evelina are un master la Academia de Studii Economice din Bucureşti şi a învăţat business la universitatea britania The Open University Business School. Kinderpedia este o poveste de succes care vă va surprinde. Staţi cu noi şi, într-o jumătate de oră, veţi putea zări lumina de la capătul tunelului. Mai multe despre aceste proiect puteţi afla la adresa : https://www.kinderpedia.co/index-ro.html

 

Toate edițiile emisiunii Noi venim din viitor: https://www.rfi.ro/tag/noi-venim-din-viitor

 
Noi venim din viitor - ediția din 14 ianuarie 2022