Actualitatea de joi, 25 noiembrie 2021

original_ceremonie_de_depunere_a_juramantului_de_investitura_a_membrilor_guvernului_25_noiembrie_2021_4.jpg

Guvernul Ciuca a primit votul a 318 parlamentari si a depus juramantul la Palatul Cotroceni.
Guvernul Ciuca a primit votul a 318 parlamentari si a depus juramantul la Palatul Cotroceni.
Sursa imaginii: 
presidency.ro

Guvernul Ciuca a primit votul a 318 parlamentari si a depus juramantul la Palatul Cotroceni. Liderul PNL, Florin Citu, a fost marele absent. Un discurs extrem de dur a avut liderul PSD, Marcel Ciolacu, la adresa liberalilor si a presedintelui Klaus Iohannis. Criza politica s-a incheiat, celelalte nu, a fost mesajul transmis echipei guvernamentale de seful statului

sumarul emisiunii 40 de minute 

Proaspatul premier da asigurari ca sunt bani pentru plata pensiilor și salariilor. Sumele vor fi alocate printr-o rectificare bugetara, exact subiectul sedintei de guvern a noului cabinet care va avea loc maine. Este vorba despre peste 2,7 miliarde de lei care au fost tăiați de la Ministerul Muncii la prima rectificare bugetară.

UE se pregateste sa limiteze la 9 luni valabilitatea vaccinării contra Covid pentru călătoriile în interiorul Uniunii, ceea ce inseamna ca vor fi necesare rapeluri succesive. Normele revizuite ar permite, de asemenea, călătoria copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani cu un test PCR negativ, chiar dacă nu sunt vaccinați. Propunerile Comisiei vor merge la statele membre pentru aprobare.

Iar presedintele francez Emanuel Macron a cerut o întâlnire de urgență a „miniștrilor europeni preocupați de criza migrației”, ca răspuns la tragedia din Canalul Manecii. 27 de persoane au murit ieri in timp ce încercau să ajungă din Franţa în Marea Britanie.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 25 noiembrie 2021