Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 22 noiembrie 2021

iohannis_ciuca.jpg

Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă
Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă
Sursa imaginii: 
presidency.ro

Klaus Iohannis îl desemnează din nou pe Nicolae Ciucă premier, cu o majoritate solida in spate- PNL-PSD-UDMR. Echipa merge acum in Parlament si e foarte probabil ca joi sa avem guvernul investit. Va fi o colaborare eficienta si de durata? Cum va functiona ideea premierului prin rotatie? Exista pericolul ca liberalii sa nu mai renunte la functie? Discutam pe larg, imediat…

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Intrarea Austriei în lockdown, începînd de astăzi, a creat o surpriză în Europa și i-a stupefiat chiar pe austrieci. Irina Wolf, jurnalistă stabilită în Austria din anii 80 ne-a povestit despre prima zi de carantina generala.

Riscul ca pensiile sa nu mai poata fi platite pentru ca nu mai sunt bani, asa cum a anuntat Raluca Turcan,  justifică o dată-n plus necesitatea intrării PSD la guvernare, spune presedintele filialei din Arad, Mihai Fifor.  In urma intelegerii dintre PSD si PNL, ministerul Muncii revine social-democratilor. Cat de real e riscul ca varstnicii sa nu –si mai poata incasa veniturile, discutam in aceasta seara.   

Cand vom vorbi si despre o situatie bizara, o avocata din Iasi apără și contrabandiști și angajati ai Poliției de Frontieră. Reprezentanții institutiei susțin că procedura de selecție a respectat pașii legali iar avocata în cauză spune că nu există niciun conflict de interese. Vorbim cel putin de un tensiune morala in acest caz spune un profesor de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi.  

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 noiembrie 2021