Lucia lansează noul său album, "Immersia"

lucia_comana.jpg

Lucia lansează noul său album, "Immersia"
Pe 24 octombrie, pe canalul de YouTube al Luciei și pe platforma Overground Showroom va avea loc premiera concertului IMMERSIA Live, filmat în luna septembrie în mijlocul pădurii din Parcul Natural Comana. Concertul vă fi disponibil gratuit.
Sursa imaginii: 
"Immersia Live" - Overground Music

Este vorba despre al treilea material de studio, un EP cu 5 piese. Prefigurat de single-urile ”Who”, ”Rogue” și ”Simple”, EP-ul "Immersia" explorează un sound indie/ art pop modern.

„Proiectul "Immersia" a pornit ca un copil de pandemie, născut din nevoia de a ne apropia din nou de public printr-un material care să facă oamenii să se simtă de parcă ar fi din nou acolo cu noi. EP-ul de 5 piese și filmarea ‘Immersia live’, varianta lui live electroacustică filmată în mijlocul pădurii Comana, au fost co-finanțate de către AFCN, reușind cu sprijinul lor să ducem la capăt ideea pe care o coceam de ani întregi: un material captivant, de ascultat în tihnă, un microcosmos în care oamenii să se poată pierde sau, după cum spune și titlul, imersa complet. Din motivul ăsta, varianta live a fost gândită, înregistrată, mixată și masterizată pentru a fi ascultată în căști, în așa fel încât spațialitatea sunetului să teleporteze pentru 20 de minute ascultătorul acolo, alături de noi.” – Lucia

Lucia a debutat în 2012 cu single-ul „Silence” – acesta aducându-i peste 27 de milioane de vizualizări și legiuni de fani în toată lumea. A semnat cu casa de discuri independentă Global Records în același an, continuând apoi să exploreze un sound indie-pop modern, construindu-și o nișă sonoră proprie și lansându-și albumul de debut „Silence” în 2015. Mult-așteptatul album următor al Luciei, „Samsara”, lansat în 2018, se prezintă ca o meditație asupra naturii vieții, a morții și a ciclurilor renașterii, toate văzute din diverse perspective. Acum, în 2021, Lucia lansează "Immersia".

Fiind un material muzical născut în perioada pandemiei și luând în considerare incertitudinile cu privire la posibilitatea organizării unui concert de lansare cu public, EP-ul va beneficia de o lansare neconvențională. Pe 24 octombrie, pe canalul de YouTube al Luciei și pe platforma Overground Showroom va avea loc premiera concertului IMMERSIA Live, filmat în luna septembrie în mijlocul pădurii din Parcul Natural Comana. Concertul vă fi disponibil gratuit.

”În semn de solidaritate cu pădurea, care mi s-a părut locul perfect în care să invităm oamenii să ni se alăture în perioada asta în care am fost mai mult închiși între patru pereți, EP-ul nu va fi lansat sub formă fizică că CD, ci ca art print. Less plastic is fantastic. Așa, cine vrea să ne susțină ‘cumpărând albumul’ poate să cumpere un poster cu un artwork minunat” spune Lucia.

Interviul acordat de Lucia emisiunii RFI360:

EP-ul IMMERSIA a fost înregistrat și mixat la Unda Recording avându-i ca producători pe Alexei Țurcan și Dan Georgescu și masterizat de Emil Dragomirescu la Tides Audio. Proiectul IMMERSIA este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Albumul va fi disponibil din 22 octombrie pentru streaming și download pe toate platformele digitale https://smarturl.it/lucia-immersia (Apple Music, Spotify etc.).