Actualitatea de luni, 13 septembrie 2021

elevi.jpg

Sursa imaginii: 
ABACAPRESS.COM via Mediafax

Cu elevii si profesorii vaccinati nu in numar atat de mare precum sperau autoritatile, a inceput noul an scolar, cu toti elevii in banci. Menținerea școlilor deschise cu prezență fizică depinde de fiecare dintre noi, a transmis presedintele Klaus Iohannis la deschiderea noului an scolar. La Iasi, Inspectoratul Școlar vrea să vada cat au pierdut elevii facand scoala online sau in sistem hibrid, asa incat elevii vor fi testati la 10 discipline. Un sistem care ar trebui extins la nivel national, spun expertii in educatie.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

De la izbucnirea pandemiei, anul trecut, Romania continua sa numere paturile de terapie intensiva. Recent, premierul a avut o interventie pe subiect si a cerut dublarea numărului  de paturi ATI pentru COVID la nivel național.  Paturi putem pune oricate, dar mai intai trebuie sa ne gandim ca nu avem doctori si asistenti specializati, spune medicul ATI Laura Zarafin de la Spitalul Colentina din Capitală. Un interviu in aceasta seara…

În Franţa, s-a deschis procesul lui Alexandre Benalla, fostul colaborator şi apropiat al preşedintelui Emmanuel Macron. Anchetat pentru violenţe si pentru port ilegal de armă, el a încetat să lucreze la Elysée iar acum riscă închisoarea.

Si, au mai ramas doua saptamani pana la alegerile generale din Germania. Trei candidati sunt in cursa pentru a-i succede Angelei Merkel. Sondajele arata ca cele mai mari sanse le are social-democratul Olaf Scholz.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 13 septembrie 2021