Actualitatea de miercuri, 30 iunie 2021

certificat.jpg

Certificatul verde naste primul scandal in coalitie. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila il acuza pe președintele PNL, Florin Cîțu că a compromis campania de vaccinare.
Certificatul verde naste primul scandal in coalitie. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila il acuza pe președintele PNL, Florin Cîțu că a compromis campania de vaccinare.

Platforma de unde se poate descărca certificatul digital COVID se lansează mâine. Timpul de generare a documentului  poate fi de la câteva secunde, până la o oră, în funcție de numărul de solicitări. STS ne sfatuieste sa descarcam adeverintele cu cel puțin 5 zile înainte de utilizare.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Uniunea Europeană poate fi distrusă de deciziile Curților Constituționale din unele state membre, care nu recunosc ca dreptul european primeaza asupra celui national. Este avertismentul comisarului pe Justiție, Didier Reynders. Responsabilul aminteste ca astfel de decizii ale curților constituționale nu sunt luate doar în Europa de Est, în țări precum Polonia, Ungaria sau Romania, ci și în Germania sau Franța.

Parlamentul României  a comemorat, pentru prima dată în istoria sa, Pogromul de la Iași.  Seful statului care a participat alaturi de alte oficialitati la sedinta, i-a decorat pe trei dintre supravietuitorii tragicelor evenimente de acum 80 de ani.

Termenul pentru cererea de rezidență în Marea Britanie a cetățenilor Uniunii Europene expiră astăzi. Până acum 5,6 milioane de locuitori din statele membre , dintre care peste 900.000 de români, au solicitat acest statut. Ce se întâmplă mai departe, ne-a explicat consulul României la Manchester Andreea Berechet.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 30 iunie 2021