Actualitatea de miercuri, 9 iunie 2021

bomba_ceas_cosul_gunoi.jpg

Foto: RFI/Cosmin Ruscior
Foto: RFI/Cosmin Ruscior
Sursa imaginii: 
Foto: RFI/Cosmin Ruscior

Razboiul gunoiului nu ia sfarsit! Primarul Sectorului 1 cere Autorității Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice ridicarea licenţei companiei Romprest. Clotilde Armand acuza din nou santajul  din partea firmei de salubrizare și insistă ca în sector  să fie declarată stare de alertă sanitară.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Parlamentul European a aprobat  definitiv certificatul verde digital, care va facilita călătoriile în interiorul Uniunii Europene. Documentul se va aplica de la 1 iulie pentru o perioadă de 12 luni. Legislativul european subliniaza inca odata ca documentul  nu va fi o condiţie prealabilă pentru a putea beneficia de libertatea de circulaţie. 

De la sfîrșitul acestei săptămâni, ieșenii se vor putea testa pentru Covid 19 în farmacii.  Testarea e gratis dar daca unitatea si-a epuizat plafonul, cei care vor sa se testeze vor  plati si testul propriu-zis si procedura, acest din urma cost fiind stabilit de fiecare farmacie in parte.

 „Palma care nelinişteşte” – este titlul sub care cotidianul Le Parisien analizeaza incidentul intervenit ieri cînd preşedintele francez Emmanuel Macron a fost agresat.  Intreaga clasa politica a condamnat gestul, barbatul risca 3 ani inchisoare.  Comentariile presei se focalizează pe problema securităţii precum şi a riscurilor pe care şi le asumă preşedinţii cînd sunt în contact cu publicul.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 9 iunie 2021