Actualitatea de miercuri, 2 iunie 2021

copil_masca.jpg

România devine prima țară din Uniunea Europeana care vaccinează copiii
România devine prima țară din Uniunea Europeana care vaccinează copiii
Sursa imaginii: 
Facebook / UNICEF

In contextul unui declin al vaccinarii adultilor, România devine prima țară din Uniunea Europeana care vaccinează copiii. Astazi a inceput imunizarea celor cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani, cu serul Pfizer. Programarile se pot face pe platforma, folosind contul parintilor.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Miniștrii Sănătății, Economiei și Mediului au semnat un ordin comun care stabilește noile reguli pentru plaje, între care menținerea distanței de cel puțin 2 metri între persoane, restricționarea accesului dacă este aglomerație si doar vânzarea de produse ambalate. Sunt stabilite si conditiile in care plajele se pot inchide. Cum au reactionat responsabilii din domeniu va spunem in aceasta seara.

Românii pot afla online dacă plămânii lor prezintă simptomele unui cancer pulmonar. Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer a lansat, pe siteul său, un test prin care românii pot afla dacă prezintă simptomele acestei boli pulmonare, care provoacă anual peste 10.000 de decese.  Testul este conceput de medici pneumologi, fiind, în momentul de față, singura metodă de screening  a cancerului pulmonar, în România.

Preşedintele Emmanuel Macron se pronunţă pentru plecarea tuturor fortelor straine din Libia. Şeful statului francez l-a primit la Palatul Elysée pe şeful guvernului libian, pe care l-a asigurat de sprijinul Parisului  în vederea formării unui guvern de uniune naţională în Libia. Comunitatea internationala incearca stabilizarea situaţiei din Libia unde două tabere îşi dispută puterea într-un context de haos şi interminabil război civil.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 2 iunie 2021