Actualitatea de vineri, 7 mai 2021

citu_vaccinare_maraton_gov_ro_fb.jpg

Premierul Florin Cîțu la un centru de vaccinare anti-covid
Image source: 
Guvernul României / Facebook

Numarul infectarilor cu coronavirus continua sa scada. Doar 3 județe și Capitala mai sunt în scenariul galben. Este contextul in care autoritatile vorbesc de relaxarea unor masuri, de la 1 iunie, astazi este reunit comitetul ineterministerial care va stabili exact pasii de urmat. Intre timp, in Capitala a inceput maratonul vaccinarii, trei zile, oricine vrea sa se imunizeze poate veni doar cu buletinul la Sala Palatului si Biblioteca Nationala.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Cu 4 pana la 7000 de cazuri zilnice de infectare, fara obligativitatea purtarii mastii si fara alte restrictii impuse, Suedia e mai degrabă optimistă. Autoritățile vorbesc chiar despre posibilitatea că vara să marcheze sfârșitul pandemiei pentru țara scandinavă. Suedia a avut de la inceput o abordare atipica in lupta cu pandemia si a insistat pe imunizarea naturala a populatiei.

Iar in Franta, de saptamana viitoare, va fi posibila vaccinarea anti-Covid pentru toti cei care doresc, de vârsta adulta. În acest moment se pot imuniza doar persoanele care au peste 55 de ani. In materie de vacante insa, francezii sunt sfatuiti sa ramana si in acest an in tara.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 7 mai 2021