Lucia & Muse Quartet, concert de văzut "de acasă"

lucia_by_raluca_margescu_web.jpg

Lucia
Lucia & Muse Quartet, un nou concert din seria pornită de Overground Showroom în Expirat, concert înregistrat în condiții video și audio excepționale pentru o cât mai apropiată experiență de normalitate.
Image source: 
Foto: Raluca Margescu

Este vorba despre un nou concert din seria pornită de Overground Showroom în Expirat, concert înregistrat în condiții video și audio excepționale pentru o cât mai apropiată experiență de normalitate.

Probabil primul star YouTube al României, Lucia a debutat în 2012 cu single-ul „Silence” – acesta aducându-i peste 27 de milioane de vizualizări și o mulțime de fani în toată lumea. A semnat cu casa de discuri independentă Global Records în același an, continuând apoi să exploreze un sound indie-pop modern, construindu-și o nișă sonoră proprie și lansându-și albumul de debut „Silence” în 2015.

Mult-așteptatul album următor al Luciei, „Samsara”, lansat în 2018, se prezintă ca o meditație asupra naturii vieții, a morții și a ciclurilor renașterii, toate văzute din diverse perspective. O temă grea pentru un album indie / art-pop este abordată însă într-un fel subtil și luminos; prin vocea ei delicată, dublată de versurile sincere, Lucia reușește să exprime întrebări și experiențe universale, făcând din „Samsara” o călătorie cu care oricine se poate identifica. Dacă adăugăm orchestrațiile cu gust, cu linii bogate de pian, viori elegante și beat-uri electro îndrăznețe, obținem un release de pop contemporan foarte relevant, demn de a sta pe raftul de muzică alături de Birdy, Aurora sau Regina Spektor.

De pe ultimul ei album, Lucia a lansat în aceste zile, ca single, piesa „bounds”, într-o variantă deosebită: o secvență din concertul live alături de formație și de cvartetul de coarde Muse Quartet. 

Concertul integral Lucia & Muse Quartet – Showroom Original x Expirat poate fi vazut in exclusivitate pe Overground Showroom. Biletele pentru acces online costă 29 de lei, se găsesc în avans pe iabilet.ro și oferă acces la concertul înregistrat timp de 30 de zile. După achiziția biletului de pe iabilet.ro, veți primi un email din partea Overground Showroom cu datele de acces în contul de utilizator ce v-a fost generat automat. Concertul Lucia & Muse Quartet – Showroom Original x Expirat este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Despre experienta acestui concert live, fara public in sala, dar cu audienta online, Valentin Panduru a inregistrat un interviu cu Lucia pentru emisiunea RFI360.