Actualitatea de joi, 15 aprilie 2021

Guvernarea continua, transmite premierul Florin Citu care a refuzat sa dea un raspuns transant privind o eventuala demisie si le-a multumit colegilor din USR PLUS că au avut tăria să treacă peste decizia de ieri, o referire la revocarea lui Vlad Voiculescu de la ministerul Sanatatii.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Epuizarea personalului medical din prima linie a luptei cu pandemia, pare o problemă fără soluții. Un alt semnal de alarmă a fost lansat de liderul Sanitas Iași. Iulian Cozianu spune că asistenții medicali care lucrează în secțiile de Terapie Intensivă încep să clacheze. Cei care au avut Covid 19 lucrează fără a fi recuperați total. Alții au început să intre în concediu medical.

La Chisinau, Curtea Constituțională a decis că Parlamentul Republicii Moldova poate fi dizolvat. Maia Sandu are cale liberă pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Si, dupa doi ani de consolidare, reconstructia catedralei Notre Dame poate incepe, transmite presedintele Emanuel Macron care a mers astazi pe santier si a inspectat lucrarile. Un anunt facut la fix doi ani de cand un incendiu de proportii a mistuit acoperisul unuia din cele mai faimoase monumente din lume care primea  20 de milioane de turisti anual.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 15 aprilie 2021