Yael Bloch – Corpul nostru e cea mai sofisticată tehnologie

Yael Bloch este o franţuzoaică îndrăgostită de România. Aici trăieşte şi aici munceşte. Vine din şcoala de yoga franceză şi a publicat mai multe cărţi la editura La Plage din Franţa unde ne reînvata lucrurile de bază ale vieţii : « Respire », « Manger mieux, en pleine conscience » împreuna cu Ananda Ceballos, « Ashrams – voyage aux sources du yoga » şi ultima carte « Se tenir droit grâce au yoga ». 

Pe scurt, cu Yael reînveti ce înseamnă să respiri, să mănânci şi stai drept în corpul tău. Acum lucrează la un alt proiect editorial dar nu despre cărţi am invitat-o să vorbească la RFI România.

În aceste vremuri în care covid-ul a intrat prin casele noastre ne confruntăm cu nişte probleme noi. Auzim în fiecare zi tot felul de teorii care mai de care mai nebune despre acest virus şi această epidemie. Nu ştim exact cum a ajuns în vieţile noastre şi nu ştim exact nici când ne va lăsa în pace. Ceea ce ştim cu siguranţă însa este că el produce un moment de criză. Întâlnirea cu covid-ul produce în noi o suferinţă mentală pe care corpul o resimte ca durere. E singurul lucru de care suntem siguri despre covid : ne produce o suferinţă mentală dublată de o durere corporală.

Am reinvitat-o astăzi pe Yael la emisiunea « Noi venim din viitor » pentru a ne lămuri ce putem face cu această suferinţă mentală şi durere somatică. Mai multe despre ea şi despre proiectele ei puteţi afla la adresa : https://yogaavecyael.com.

 

 

Toate edițiile emisiunii Noi venim din viitorhttps://www.rfi.ro/tag/noi-venim-din-viitor

 
Noi venim din viitor - ediția din 5 martie 2021