Valentin Radu – Viitorul e locul din care te ridici când cazi

Te-ai uitat vreodată, copil fiind, printr-un ciob de geam de sticlă colorată ? E secunda în care lumea, oricum ar fi ea, devine mai frumoasă. Aşa ne închipuim şi viitorul, ca pe un fel de curcubeu care ne colorează lumea şi viaţa.

Dar viitorul nu este în închipuirile noastre colorate. Paradoxal, viitorul se vede cel mai bine când te afli în cădere liberă, când încerci să urci un deal şi te prăvăleşti la vale dar te ridici şi o iei de la capăt. Viitorul nu stă închis în fantasmele tale ci în puterea de a te ridica de unde ai căzut încercând ceva. Una e să cazi fugind de fricile care ne împânzesc viaţa, alta e să cazi încercând să le răzbeşti tu pe ele. Un fugar cade fugind, un erou cade răzbind. Nu e la fel. Şi noi toţi suntem chemaţi să fim eroii propriilor noastre vieţi.

Vorbele astea au un parfum de filosofie. Şi e adevărat, nu e doar o părere. Vorbim aici de filosofia antreprenorului, acea fiinţă care nu se linişteşte până nu aduce pe lume ceea ce a visat în mintea lui. Un antreprenor nu doar trăieşte în lumea în care s-a născut ci o face mereu alta, o îmbogăţeşte, aduce în ea ceva unic, ceva care e doar al lui. E un drum greu şi semănat cu obstacole dar şi cu bucuria de a le depăşi. Pentru că din asta creştem, din ce învăţăm încercând să depăşim aceste obstacole.

Valentin Radu cunoaşte bine acest drum. Merge pe el de ceva vreme şi i-a învăţat suişurile şi coborâşurile. Valentin e antreprenor, ultima firmă pe care a creat-o se numeşte Omniconvert şi se ocupă de comerţul electronic. E o afacere de succes pe care a crescut-o cu multă pasiune, nopţi nedormite şi o mână de oameni care s-au strâns în jurul lui pentru că şi ei au crezut în ceea ce crede el : că se poate. A trecut prin multe, a fost vânzător de asigurări, DJ la un radio, optician, optometrist, trainer în vânzări şi vreo două ore a lucrat şi ca măcelar. De atunci a creat trei companii mari şi late, aşa scrie în prezentarea lui : una s-a prăbuşit monumental, alta a crescut binişor şi alta a crescut foarte tare. L-am invitat pe Valentin Radu la emisiunea « Noi venim din viitor » pentru că el de acolo vine, din viitor.

Toate edițiile emisiunii Noi venim din viitorhttps://www.rfi.ro/tag/noi-venim-din-viitor

 
Noi venim din viitor - ediția din 26 februarie 2021