Actualitatea de marti, 12 ianuarie 2021

coronavirus-lume-pixabay.jpg

Starea de alertă a fost prelungită pentru 30 de zile.
Starea de alertă a fost prelungită pentru 30 de zile.
Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

Starea de alertă a fost prelungită pentru 30 de zile. Masca rămâne obligatorie în spaţiile publice. Se menţin restricţiile referitoare la întruniri sau la petreceri, precum şi cele privind circulaţia pe timp de noapte. In ultimele 24 de ore a crescut masiv numarul deceselor in urma infectarii cu sars cov 2- 156 de persoane si-au pierdut viata.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Continua discutia privind redeschiderea scolilor, si o posibila data ar fi 8 februarie, odata cu inceperea semestrului doi desi sunt si voci medicale avizate care se opun masurii.  Expertul in educatie Marisn Stas spune ca elevii ar trebui sa se reintoarca in baci cat mai repede si o varianta ar fi ca scolile sa se redeschida treptat.

Guvernul se află în fața contestărilor sindicale. Se cere schimbarea deciziei de blocare a salariilor bugetare la nivelul anului 2020. Testul nu va fi simplu și ne va arăta cât de decis este executivul  să treacă la un proces de ținere sub control a cheltuielilor bugetare.

Iar in Franta universităţile şi studenţii sunt in dificultate in contextul pandemiei. Constrângeri sanitare în permanenţă schimbate, ezitări privind prezenţa sau nu a studenţilor în banci – tinerii care studiază azi în Franţa nu vad lumina de la capatul tunelului. Expertii avertizeaza ca mulţi tineri renunţă să-şi mai continue studiile.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 12 ianuarie 2021