Zebra | 1989. Jurnalul unei Revoluții.

După premiera de teatru documentar Jurnal de România.1989, din vara acestui an, desfasurata la Amfiteatru TNB în aer liber, regizoarea Carmen Lidia Vidu propune un nou proiect, bazat pe recentul ei spectacol. Combinand elemente de film, teatru, platou de televiziune, videomapping, filmare aeriană, filmul 1989. Jurnalul unei revoluţii, a fost regizat de Carmen Lidia Vidu şi produs de Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti. 

La fel ca în spectacolul de teatru documentar, şi filmul alătură cele două tipuri de imagini (oficiale şi private) pentru a contura o privire mai nuanţată asupra Revoluţiei din 1989.

Cât de mult ne influențează localizarea noastră și cât de mult influențăm noi comunitatea din care facem parte? Cum se compune imaginea Revoluției din 1989 din mărturiile celor care au trăit-o? Sunt doar câteva întrebări la care documentarul încearcă să ofere noi perspective, într-o problematică în care nu există răspunsuri tranșante.
Pe lângă mărturiile actorilor Ion Caramitru, Oana Pellea, Daniel Badale şi Florentina Ţilea, proiectul propune interviuri cu Germina Nagâţ, Dan Voinea, Dennis Deletant, Andrei Ursu, Lavinia Betea.

 
1989. Jurnalul unei revoluţii va fi difizat pe 22 decembrie de la ora 21 pe TVR3
 
Am rugat-o pe Anca Constantin  van der Zee -  sef serviciu marketing, promovare si relatii publice TNB - sa ne prezinte cateva dintre proiectele teatrului pentru acest sfarsit de an