Actualitatea de luni, 14 decembrie 2020

Coronavirus Klaus Iohannis impreuna criza.jpg

Sursa imaginii: 
presidency.ro

Consultari astazi la Cotroceni, partidele parlamentare si-au prezentat pe rand viziunile si premierii, pentru ca fiecare a participat la intalnirea cu seful statului cu propria propunere pentru functia de sef al guvernului.  Cum poate fi deblocata situatia, discutam imediat…

sumarul emisiunii 40 de minute 

3.252 de cazuri de infectare cu coronavirus din 8.000 de teste au fost raportate astazi, ceea ce inseamna o rata de pozitivare mare. Numărul pacienților internati la ATI rămâne îngrijorător. Totusi, rata de infectare în București si Ilfov, dar si in alte judete este în scădere. Despre criza sanitara la zi, in aceasta seara..

Sectiile de terapie intensiva ale spitalelor din intreaga tara au fost controlate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Cladirile nu au sisteme de protectie la incendiu, functioneaza fara autorizatie specifica iar instalațiile de hidranți nu functioneaza. Pompierii au aplicat aproape 1.500 de sancțiuni. Verificările au început după incendiul care a devastat in urma cu o luna secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț.

Iar in Franţa a inceput de astăzi testarea masivă a populaţiei, o metodă sugerată de un grup de experţi. În aşteptarea campaniei de vaccinare generală, la începutul anului viitor, executivul îşi multiplică mesajele de prudenţă întrucît milioane de francezi vor călători în preajma Crăciunului.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 14 decembrie 2020