Actualitatea de vineri, 27 noiembrie 2020

Reforme și investiții, asa s-ar traduce Planul Național de Redresare și Reziliență lansat in dezbatere publica

Reforme și investiții, asa s-ar traduce Planul Național de Redresare și Reziliență lansat in dezbatere publica aseara. 30 de miliarde de euro sunt puse la bataie, 12 domenii sunt prioritare. Planul trebuie aprobat de Comisia Europeana. Infrastructura de transport va primi o parte consistenta, unde se duc banii alocati acestui sector, discutam in aceasta seara…

sumarul emisiunii 40 de minute 

Scandal între Biserică și Guvern: pentru ca autoritatile au interzis si Pelerinajul de Sfantul Andrei, ÎPS Teodosie trimite toti preoții la peștera Sf. Andrei în interes profesional. Inaltul prelat  a amintit și de revoluția din 1989 cand a spus: „Nu subestimați dorința oamenilor de a striga în stradă”. In replica, premierul transmite ca biserica trebuie sa indemne credinciosii la respectarea regulilor.

Imagini şocante cu un producător de muzică bătut de poliţie provoacă un scandal politic în Franţa. Patru poliţişti din Paris au fost suspendaţi în aşteptarea procesului după ce au fost filmaţi de camere de supraveghere în timp ce îl băteau pe un barbat de culoare.

Iar Germania a depăşit pragul de un milion de contaminări cu noul coronavirus. Numărul infectărilor nu a scăzut nici după adoptarea unor restricţii impuse la începutul lunii noiembrie. Acum, restricţiile au fost inăsprite şi prelungite pînă pe 20 decembrie. O relaxare temporară a fost anunţată strict pentru perioada sărbătorilor de iarnă.  

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 27 noiembrie 2020